Bioethanol Şömine; Yenilenebilir bir enerji kaynağı olan Bio-ethanol şeker kamışı, buğday yada mısır gibi şekerli, nişastalı ya da selülozlu bitkilerin doğal yollarla fermente edilmesindenelde edilen %100 organik alkoldür. Tamamen biyolojik ürünlerin bileşiminden oluşanbio-ethanol, ekolojik dengeye zarar vermeyen temiz yanma özelliğiyle bacasız olarakev, işyeri , otel ve restoranların her noktasında uygulanabilir. Bugün içki yapımında kullanılan alkol olarak bilinmesinin yanında bio-ethanol ile çalışan motorlar da geliştirilmiştir.
Günlük araçlarımızda kullanılan benzinde ufak bir yüzde olarak bio-etanol bulunmaktadır. Ayrıca Bazı ülkelerde şeker kamışı üretiminin yüksek oranda olması sebebiyle toplu taşıma araçları ve taksiler tamamen bio-ethanol ile çalışmaktadır. Çevre dostu olmasının sebebi ise,yanma sırasında çıkan karbondioksidin, bitkilerin gelişimi sırasında bünyelerinde topladığı karbondioksit oranına eşit olmasıdır. Dolayısıyla atmosfere ekstra karbondioksit yükü vermemektedir.
Bioethanol Şömine yanarken zararlı gazlar açığa çıkar mı?
Kullanılan yakıtın tarım ve orman ürünlerinden üretilmesi yani fosil olmayan bio yakıt olması nedeniyle yanma sonucu ortaya sadece ısı+su buharı ve CO2 çıkar. Açığa çıkan karbondioksit 2 orta boy mumun yanması sonucu açığa çıkan karbondioksit kadardır. Tehlikeli olan karbonmonoksit, azot oksit ve aldehit gibi zararlı atık gazlar 750oC’den sonra açığa çıkar. Etanol yakan Bacasız şöminelerin verimliliği. Bacasız şöminelerde yanma sırasında herhangi bir zararlı atık, is yada duman çıkmaması nedeniyle baca kullanma ihtiyacı bulunmamaktadır.
Yakıt Tüketimi ne kadardır?
Şöminenin modeline ve yanma ayar mekanizmasının kullanım şekline göre değişkenlik göstermekle beraber yaptğımız testlerde 1,2 lt kapasiteli bir yanma haznesinin 3-4 saat kesintisiz yandığı tespit edilmiştir. Bacasız şömineler ile ilgili kalite belgelendirme kuruluşlarının normları vardır. TÜV kalite belgelendirmekuruluşunun kriterlerine göre şöminenin yanma haznesi saatte 0.5 litre’den fazla yakıt tüketmeyecek ebatlarda üretilmelidir. Yanma haznesinin tüm metal aksamları paslanmaz çelikten üretilmelidir.
Isıtma kapasitesi ne kadardır?
Bağımsız laboratuarlarda yapılan testlerde 1 litre yakıtın 1 saatte yaydığı ısı 7.1 kw olarak ölçülmüştür. Bu yakıtın 2 saatte tükenmesi durumunda 3.5 kw/h, 3 saatte tükenmesi durumunda 2.4 kw/h ısı açığa çıkar.
Detaylı Bilgi İçin Arayınız
Detaylı İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız.